NEST API toegang v1

! LET OP ! LEES EERST: !

NEST en Google

Als het allemaal goed gelukt is, heb je in je Fibaro Home Center 2 nu:

  • 1 virtueel device
  • 1 scene

voor je NEST en heb je in het virtueel device het id van de scene getypt en omgekeerd.

Rest je nog 1 ding te doen en dat is deze twee te laten praten met de NEST API. Hiervoor moet je zelf de toestemming geven en aan de Fibaro laten weten dat je de toestemming gekregen hebt van NEST. Dit gaat als volgt:

  • je klikt op deze officiële NEST link, en een nieuwe pagina gaat open in je browser
  • indien je nog niet aangemeld was op je eigen NEST account, moet je dat nu doen
  • NEST toont je een pagina waar je de goedkeuring moet geven dat de Fibaro de temperatuurinstelling van je thermostaat mag wijzigen
  • Als je akkoord bent gegaan krijg je een pagina te zien met een PINCODE op. Noteer deze nu ! Deze is slechts één keer geldig.

Wanneer je de PINCODE hebt, moet je die nog in je Fibaro kenbaar maken. Dit doe je door naar “Devices” te gaan en je virtueel NEST device te kiezen. Daar ga je naar de tab “Advanced” en bij de LUA van de eerste knop zoek je:

local pincode="" --fill in your licensed PIN CODE

Hier vul je tussen de aanhalingstekens je PINCODE in. Vervolgens druk je op “Save” (het icoontje rechts van je scherm met een antieke diskette op) en in het volgende scherm druk je op de knop “GET/SET PIN”.

Nu zou de pincode zichtbaar moeten worden in het Virtual Device en moet je een 15-tal minuten wachten. Na die 15 minuten zou het Device geïnitialiseerd moeten zijn en moet je de instellingen van je thermostaat kunnen zien.

Zie verder met LUA instellen en uitlezen.

Vermits ik heel wat tijd en effort gestoken heb in deze integratie zou ik nogmaals willen vragen om echt te overwegen om een donatie te maken via Paypal (met de knop links) indien je deze code gebruikt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.