NEST, Fibaro en LUA

! LET OP ! LEES EERST: !

NEST en Google

In mijn verwarmingsopstelling heb ik ervoor gekozen om de centrale “domme” “manuele” thermostaat te vervangen door een model dat ik via de Fibaro Home Center 2 kan aansturen. Na wat opzoekwerk heb ik toch gekozen voor de NEST Thermostaat. Wel prijzig, maar ziet er knap uit, ondersteunt zowel het “Aan-Uit” protocol als het modernere “OpenTherm” protocol voor nieuwere ketels. Verder is hij ook draadloos verbonden met de ketel (via de bijgeleverde “Heatlink” module) zodat je geen sturingskabel meer nodig hebt tussen de kamerthermostaat en de ketel en je hem dus overal in je huis kan hangen. Hieronder een schetsje.

img095

De NEST is eigenlijk een “intelligente” thermostaat. Hij kan aanleren hoe je de verwarming instelt, en op basis daarvan een weekschema opmaken dat hij dan automatisch gaat toepassen. In mijn opstelling wil ik deze “intelligente” functionaliteit echter vermijden; ik zal zelf wel iets intelligent ineen steken, aangestuurd door mijn Fibaro Home Center 2. Dit kan, alleen moet je de NEST zijn “intelligentere” functies dan uitzetten.

De NEST heeft een permanente internetverbinding (wireless) nodig om te functioneren, en dan kan je op “http://home.nest.com” een account aanmaken en inloggen en de instellingen aanpassen.

Voor mijn opstelling moet je de volgende instellingen uitzetten:

2016-10-10-13_51_46-eetkamer-nest 2016-10-10-13_52_50-eetkamer-nest2

NEST ondersteunt een heel goede API, met een veilig protocol om in te loggen. Deze zijn echter gebaseerd op HTTPS en Fibaro Virtuele Devices ondersteunen alleen HTTP. Je kan wel HTTPS praten in een Fibaro Scene.

De Fibaro plugin voor NEST thermostaten is bijzonder ontoereikend en functioneert ook niet goed. Spijtig genoeg heeft Fibaro op dit moment de mogelijkheid voor gebruikers om eigen plugins te maken uit gezet. Je zal dus wat moeten typen en prutsen om het werkend te krijgen. In de verder pagina’s zet ik uiteen hoe je het geheel aan de praat krijgt met het aanmaken van 1 virtueel device en 1 scene.

De NEST Scene

Het NEST Virtueel Device

EDIT:

NEST Device en Scene Versie 2 ! Nu met de mogelijkheid om manuele aanpassingen te combineren met geprogrammeerde stappen.

Toegang tot de NEST API

Instellen van het SetPoint en de temperatuur en vochtigheid uitlezen

Vermits ik heel wat tijd en effort gestoken heb in deze integratie zou ik willen vragen om een donatie te maken via Paypal (met de knop links) indien je deze code gebruikt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.